Lampikauden avaus


Kisakauden avaus siirtyi parilla viikolla eteenpäin kun jäät eivät suostuneet lähtemään ja kilpailukalenterin kolme ensimmäistä lampikisaa peruuntuivat/siirtyivät. Jotain tekemistä oli siis keksittävä tällekin päivälle, kun Iso-Valkeisen kisa jäi väliin. Lappalaisen Tuomaksen kanssa eilen ilalla soitellessa huomasin paikallisen kalastusseuran sivuilta, että Liekkilampien avovesikausi alkaa lauantaina. Sinnehän se oli suunnattava, Liekkilammilla on yleensä pilkkikauden jäljiltä heti jäidenlähdön jälkeen hyvin kalaa jäljellä, kuten 
viime vuoden visiitti osoitti.

Aloittelimme Tuomaksen kanssa kalastuksen puolenpäivän aikoihin. Heitimme aluksi muutaman heiton pyöreän lammen puolella, kunnes lähdimme tetsaamaan pitkulaisen lammen pelipaikoille. Kalastus ei alkanut mitenkään järin tapahtumarikkaasti, mutta yhden potran kirjolohen onnistuin kuitenkin käyttämään haavissa. Yhden jälkeen  alkoi sitten kaloja paukkumaan tiuhemmin siiman päähän. Myös OP saapui näihin aikoihin paikalle.


Tuntui siltä, että sateen ollessa rankimmillaan myös syönti oli parasta. Hieman kismitti C&R-luvan ostaminen, kun kalat olivat kuitenkin kooltaan ja kunnoltaan hyvää luokkaa, olisihan noita ruokakaloiksikin voinut jonkun ottaa. Noin tunnin ajan kaloja tuli todella hyvin, kunnes homma taas vaikeutui ja syönti muuttui varovaisemmaksi. Lienee kalat saaneet tuossa vaiheessa jo jonkin verran leuoilleen.


Muutaman tunnin rupeama tarjosi mukavaa järvikalastusta. Kaiken kaikkiaan käytin kymmenen kalaa haavissa ja järvikalastukseenkin sai taas hyvin tuntumaa. Liekkilammet onkin mielestäni ehdottomasti parhaillaan heti jäidenlähdön jälkeen, kun lampi on saanut olla hetken rauhassa kalastukselta ja aktiivisia pilkkikauden kaloja on vielä hyvin jäljellä.


Kommentit

Ismo Tolonen sanoi…
Tuo jäitten lähdön jälkeen kalastus on tarjonnut mukavia hetkiä lammella ja siihen pitää yrittää edes jotenkin panostaa tänä(kin) vuonna. Kalaa tosiaan on jäljellä kivasti ja aika nohevasti ottavat. Mukava blogi-kirjoitus jälleen!
Pietu sanoi…
Alkukausi (toukokuu) on tosiaan mielestäni ehdottomasti parasta aikaa onkia kirjolohta seisovasta vedestä. Syksykin on hyvää aikaa, mutta syöntijaksot usein lyhyempiä eikä kalojen aktiivisuus ole muutenkaan aivan samalla tasolla.

Suosittuja blogijuttuja