Sadetta ja viimaa Raudanjärvellä

Tänään töiden jälkeen tarjoutui mahdollisuus käväistä iltakalassa Raudanjärvellä, joka on Muurameen avattu uusi järvikalastuskohde. Pienen säätämisen jälkeen pääsimme lopulta kuuden aikoihin perille Juhon ja Jannen kanssa.

Järvi vaikutti sopivan kokoiselta, eli ei mikään aivan pieni lämpäre. Maisematkin ovat tällä suolammella ihan mukavan erämaiset. Kalastus lähti lupaavasti käyntiin, kun Juholla oli ensimmäisellä heitolla tälli ja itse sain toisella heitolla kalan oranssilla leechillä. Tämän jälkeen Juho käytti suht nopeasti pari kalaa ylhäällä ja itsellänikin oli alkuun vielä pari tälliä.

Alun aktiivisuuden jälkeen järvi hiljeni. Tuuli puolestaan raivosi melkoisina puhureina tehden heittämisestä välillä todella vaikeaa. Hieman myöhemmin alkoi vielä sataa vettä, joten kylmähän siinä väkisinkin tuli. Ennen Venäjän reissua täytyy ainakin hommata takki, joka pitää oikeasti vettä. Noin tunnin täydellisen hiljaiselon jälkeen sain oranssilla leechillä toisen kirjolohen, jonka otin myös ruokakalaksi, vaikka se pieni olikin. Hieman tämän jälkeen Janne tiputti väsytyksestä kalan.

Lähdimme jo puoli yhdeksän jälkeen takaisin Jyväskylään alta kolmen tunnin kalastuksen jälkeen, sillä sen verran kylmissämme kaikki olimme. Raudanjärvi vaikutti ihan mukavalta kalapaikalta, jonne täytynee palata viimeistään syksyllä. Tänään kalat olivat melko varovaisella otilla ja lähes kaikki tapahtumat tulivat "lirkkimällä" uiton lopussa.

Josko nyt kuitenkin kevään lampikeikat olisi heitetty ja seuraavaksi pääsisi jo uittamaan perhoja virtavesille.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Oliko kirjot tuolla mitä koko luokkkaa?
Pietu sanoi…
Pienin saamamme oli alta 40cm ja suurin reilu nelivitonen, loput siitä välistä.
Anonyymi sanoi…
missä päin muuramea toi paikka on?paljon maksaa luvat? muutakin infoa voi laittaa.
Pietu sanoi…
Muuramen ja Säynätsalon rajalle kun zoomailet (http://www.retkikartta.fi/retkikartta.php), niin sieltä löytyy Raudanjärvi. Luvat on 13€/vrk + kirjoituspalkkio 2€ ja niitä myydään ainakin Muuramen kukkakauppa Unikossa ja Perhokolmiossa.
Anonyymi sanoi…
ok.kiitos

Suosittuja blogijuttuja